Kosu je vrlo lako oštetiti uz razne uređaje za stiliziranje kose, sunce također radi štetu,  te često bojanje također može za posljedicu ostaviti suhu i oštećenu kosu. Ljeti sunce dodatno isušuje kosu stoga bi bilo poželjno nanositi masku barem dva puta tjedno. Maska za kosu obnavlja, hidratizira te se kosa lakše češlja. Idealno je rješenje za obnavljanje kose. Jedan beauty trik je da se nanosi na suhu kosi i ostavi se 30 ak minuta, kako bi imala što bolji učinak ili se može nanijeti nakon šamponiranja te ostavite 15 ak minuta da djeluje nakon toga je potrebno isprati s hladnom vodom. Maska za kosu može se izabrati po namjeni za suhu i oštećenu kosu, za obnavljanje, za hidrataciju, ali jedno je sigurno maska za kosu je ključna za lijepu i zdravu kosu.

Christophe Robin

Hidratizirajuća maska za kosu s aloe verom koja kosi daje hidrataciju i sjaj. Sadrži kombinaciju hranjivih ulja, ali i amino kiseline.

Keune

Maska za kosu Vital Nutrition njeguje i jača kosu te poboljšava elastičnost.

Macadamia Professional

100% veganski proizvod. Sadrži ulje makadamije koje dubinski hrani i obnavlja kosu. Nakon korištenja kosa je vidno sjajna i obnovljena. Miris ove maske za kosu je savršen. Sadrži ulje makadamije, mongongo ulje te shea maslac.

L'Oréal

L’Oréal ima sjajnu masku za suhu kosu koja sadrži jojobino ulje. Ima laganu formulu koja njeguje kosu te je čini sjajnom.

Ziaja

Ziaja ima masku za kosu na bazi tsubaki i arganovog idealna je za oštećenu kosi. Hidratizira i zaglađuje kosu, te je bez sulfata i parabena. 

Jean&Len

Ova maska s keratinom i bademom intenzivno hidratizira i obnavlja kosu.

Garnier

Kakao maslac kao jedan od sastojaka za masku za kosu, osim što miriši izvrsno, ova maska za kosu dubinski hrani kosu, te obnavlja kosu.

Foto: Keune, L’Oréal, Ziaja, Jean&Len, Christophe Robin, Macadamia, Garnier