Korejska ljepota, također poznata kao K-ljepota, izraz je koji se odnosi na kozmetičke proizvode i prakse koji potječu iz Južne Koreje. Korejski kozmetički proizvodi poznati su po upotrebi prirodnih sastojaka, inovativnim formulacijama i kreativnom pakiranju. Neki popularni korejski kozmetički proizvodi uključuju sheet maske, serume i BB kreme. Korejske rutine ljepote često uključuju proces u više koraka, uključujući čišćenje, piling, njegu i hidrataciju. Korejski trendovi i tehnike ljepote, poput staklene kože i metode šminkanja “zlatnog reza”, postali su popularni diljem svijeta.

SPF igra važnu ulogu u njezi kože, a proizvodi s visokim faktorom koji uz to nisu komedogeni i njeguju kožu lica su dobitna kombinacija.  

Kahi Collagen Mist

Mist sadrži kolagen te devet vrsta hijaluronske kiseline koje pomažu hidratizirati kožu lica, ali i sprječava pojavu bora. Također sadrži ulje zelenog čaja te ulje kurkume.

Etude Sunprise spf 50

Mlijeko za lice sa faktorom 50 štiti kožu lica od jakih sunčevih zraka. Formula sadrži mineralne filtere koji su prikladni i za osjetljivu kožu. Formula sadrži biljne sastojke kao što je aloe vera, acai bobice i druge.

Anessa Perfect UV

Anessa Perfect UV mlijeko je jedno od najprodavanijih SPF-ova. Sadrži Auto Booster tehnologiju te SPF 50. Formula ove kreme za zaštitu od sunca je glatka te se lijepo upija bez ostavljanja bijelih tragova. Potiče blistav izgled kože. Sadrži sastojke koji hidratiziraju kožu lica, jedan od njih je ekstrakt korijena tormentile te kolagena. Može se koristiti i kao primer.

Haru Haru Wonder Black Rice Serum

Serum od crne riže pogodan je za hidrataciju, ali i elastičnost kože. Sadrži hijaluronsku kiselinu te je obogaćen ekstraktom fermentirane riže.

Illion Ceramide koncentrirana krema

Krema ne sadrži parabene, mirise ni mineralna ulja. Sadrži patentirani Ceramide Skin complex. Hidratizira kožu lica.

Abib Heartleaf Sun Essence

Kombinacija za njegu lica i zaštitu od sunca. U jednom proizvodu. Ova esencija za njegu kože lagana je, ali i moćna. Sadrži SPF 50. Učinkovito blokira UV zrake i vanjske agresore dok umiruje i hidratizira kožu lica. Formula se brzo upija, te ne ostavlja bijeli trag na licu.

foto: yesstyle.com, shiseido.com.jp