Bellini koktel je poznat, ali i  omiljeni talijanski aperitiv. Ovaj osvježavajući i lagani koktel potječe iz Venecije, gdje ga je 1948. osmislio Giuseppe Cipriani, osnivač čuvenog Harry’s Bara. Ime ‘Bellini’ dobio je po renesansnom slikaru Giovanniju Belliniju, jer je boja koktela podsjećala Ciprianija na jedno od slikarevih djela. 

Osnovni sastojci Bellini koktela su pire od bijelih bresaka i prosecco, talijansko pjenušavo vino. Tradicionalno se pire od bresaka radi tako da se svježe bijele breskve blendaju dok ne postanu glatka smjesa, a zatim se kombiniraju s proseccom. U modernima varijacijama može se koristiti i gotovi pire ili sok od breskve.

Recept za klasični Bellini koktel:

Sastojci:

  • 60 ml pirea od bijelih bresaka
  • 120 ml prosecca

Priprema:

U ohlađenu čašu za šampanjac ili flautu prvo ulijte pire od breskvi. Polako dolijte prosecco, pazeći da se dobro sjedini s pireom, ali da ne izgubi pjenušavost. Lagano promiješajte i odmah poslužite.

Bellini koktel je savršen za ljetne dane, lagan je i blag te je idealan i za prigode poput bruncha ili laganih večernjih druženja.

Foto: Unsplash, instagram

Trend: Crop Košulje

Ovo proljeće na redu su crop košulje. Zara ima sjajne modele, a odlične su u kombinaciji sa suknjama i...

Inspiracija: Žuta Manikura

Proljetna manikura je razigrana te odražava i živu energiju sezone. Također uključuje i prozračnije i veselije boje. Žuta boja...