Što trebate znati prije korištenja seruma za površinski piling?

Kemijski pilinzi mogu biti agresivni za osjetljivu kožu. Ako se ne koriste pravilno mogu i oštetiti kožu. Međutim, jedan od sastojaka koji je najpodcjenjeniji, a super je nježan za površinski piling je mliječna kiselina (lactic acid). Prije nego počnete koristiti serum s mliječnom kiselinom potrebno je znati da je najoptimalnije korištenje u večernjoj rutini. Razlog tome je što je koža osjetljivija na sunce nakon površinskog pilinga te je potrebno preko dana koristiti spf. Također ako se prvi put susrećete s ovim sastojkom bolje je ići s manjim postotkom.

5% ili 10%?

Dolazi u formi s 5%, ali i 10%. Uvijek se preporučuje manji postotak dok se lice ne navikne. Kod površinskih pilinga, mliječna kiselina za razliku od drugih pilinga, ima manji rizik od crvenila. Također je bitno da se ne smije koristiti na licu koje je vrlo osjetljivo. Ne bi se smjelo kombinirati s drugim, možda i jačim sastojcima za piling.

Benefiti korištenja seruma s mliječnom kiselinom

Nakon korištenja seruma s mliječnom kiselinom lice je vidljivo zaglađenije, hidratantnije te su pore vidljivo manje. Koža lica je vidno obnovljena, reducirana je hiperpigmentacija te je tekstura kože poboljšana. Ako se dvoumite oko korištenja seruma za površinski piling koji sadrži mliječnu kiselinu, možete isprobati i nježnu čistilicu za lagano i nježno umivanje s tim sastojkom.

Serumi s mliječnom kiselinom

the ordinary lactic acid 5%
The Ordinary Lactic Acid 5%
the ordinary lactic acid
The Ordinary Lactic Acid 10%
biossance
Biossance Squalane + Lactic Acid 10%
The Inkey List Lactic Acid

Foto: the ordinary.com, cult beauty.co, biossance.com