Težnja k tihom luksuzu, ali i autentičnom stilu je sve više i više na radaru, a uz brendove koji svoje ime grade upravo na jednostavnosti i kvaliteti  moguće je imati ne samo autentičan, već i održivi stil. Ovih 9 brendova je  usmjereno prema minimalizmu, od boja i krojeva, a kvaliteti  materijala. Od poželjnijih brendova postali su upravo oni koji su usmjereni na nenametljivi luksuzni stil, bez upečatljivog loga. Jedan od obilježja ‘tihog luksuza’ su komadi koji su izrađeni od visokokvalitetnog materijala, te su napravljeni da traju. Ne podliježe se trendovima i komadima koji su momentalni hit, već su to komadi koji se mogu nositi dugi niz godina upravo radi svevremenske elegancije i kvalitetne izrade. Osim toga, idealno je imati ključne komade koji se mogu međusobno kombinirati i nositi svaki dad. Neki komadi se proizvode u limitiranim izdanjima kako bi dobili na ekskluzivnosti i poželjnosti. 

Komadi ovog brenda su dizajnirani za svaki dan, ali i za formalne prilike. Čiste linije i pragmatičan stil su utkani u DNA, kao i kvaliteta.

Ovaj brend je moderan i minimalistički te se komadi savršeno uklapaju za dnevne kombinacije koje svakoj osobi daju dašak karaktera.

Almada Label

Ovaj brend ima visoke standarde od same kvalitete materijala, ali i porijekla. Komadi su fantastični za capsula garderobu, a sami materijali su najkvalitetniji te u sastavu ne sadrže poliester i slično. 

Osnivačice ovog brenda su slavne blizanke Olsen, a brend je prepoznatljiv po jednostavnim krojevima te vrhunskim materijalima. Kombinacija je bezvremenske elegancije i klasičnih komada koji se ne nose samo jednu sezonu. Brend je diskretan, a torba Margaux je jedan od najpopularnijih komada.

Brend Róhe su 2021. godine osnovali Marieke Meulendijks i Maickel Weyers u Amsterdamu. Identitet brenda teži klasičnim komadima koji su minimalistički te bezvremenski.

Ovaj brend izrađuje komade s materijalima koji inovativni, ali i poštuju ekosustav. Jednostavni, a zanimljivi komadi s organskim materijalima koji su sjajni za svakodnevne kombinacije.

Održivost je ključna vrijednost kojom se ovaj brend vodi. Materijali s kojim se izrađuju kolekcije su pomno selektirani, radi se o ili organskim ili recikliranim materijalima, te također certificiranim materijalim. Komadi su moderni, a u isto vrijeme i klasični i elegantni. 

Brend koji promiče sporu modu te sezonalnu estetiku bazira na održivim i kvalitetnim materijalima.

Tove

Brend je suvremeni s naglaskom na minimalizam te profinjenu estetiku za moderne žene. Održivost je jedna od niti vodilja kojom se vodi ovaj brend, a sve u svrhu kreiranja komada koji su bezvremenski te osiguravaju trajnost.

Foto: instagram

Trend: Crop Košulje

Ovo proljeće na redu su crop košulje. Zara ima sjajne modele, a odlične su u kombinaciji sa suknjama i...

Inspiracija: Žuta Manikura

Proljetna manikura je razigrana te odražava i živu energiju sezone. Također uključuje i prozračnije i veselije boje. Žuta boja...