Čaj od hibiskusa je biljni čaj napravljen od osušenih latica biljke hibiskusa. Čaj je  prepoznatljiv po rubin crvenoj boji. Intenzitet boje može varirati ovisno o čimbenicima kao što su vrijeme namakanja i količina korištenog hibiskusa. Može se piti topao i hladan. Okusu je sličan brusnici. Čaj od hibiskusa poznat je po svojim dobrobitima za zdravlje jer je bogat antioksidansima, koji mogu pridonijeti zdravlju srca pomažući u snižavanju krvnog tlaka i razine kolesterola. Osim toga, dobar je izvor vitamina C. Čaj od hibiskusa je prirodno bez kofeina, te se može piti u bilo koje doba dana te se može pronaći u raznovrsnim varijantama. Od kombinacija koje uključuju mentu, šipak, đumbir ili voćne kombinacije.

3 dobrobiti čaja od hibiskusa:

  • snižava krvni tlak
  • snižava razinu kolesterola
  • prirodan izvor vitamina C

Čaj od hibiskusa može se naći u različitim varijantama. Neke mješavine mogu sadržavati dodatno bilje ili okuse za stvaranje jedinstvenih kombinacija, poput hibiskusa s đumbirom, mentom, šipkom ili voćnim infuzijama.

hibiskus čaj

Foto: Unsplash

Trend: Crop Košulje

Ovo proljeće na redu su crop košulje. Zara ima sjajne modele, a odlične su u kombinaciji sa suknjama i...

Inspiracija: Žuta Manikura

Proljetna manikura je razigrana te odražava i živu energiju sezone. Također uključuje i prozračnije i veselije boje. Žuta boja...