Kako je sve počelo s CLÉS brendom?

Marija-Izabela: Nakon završene srednje škole počela sam se baviti manekenstvom te sam otišla u Milano. Tada sam se intenzivno bavila manekenstvom dvije godine, ali sam odlučila da ne želim bti samo lutka nego sam htjela nešto kreativno raditi. Sviđa mi se moda, ali sam se htjela kreativno izražavati. Upisala sam privatnu školu za modu i dizajn Profokus. Zavrsila sam dvije godine modnog dizajna i treću godinu kostimografiju. Cijelo vrijeme sam znala da bi htjela imati nešto svoje, svoj brend i baš sam imala jasnu sliku i kad sam završila edukaciju dobila sam poticaje za poduzetnički pothvat i otvorila sam dućan u Maksimirskoj.

Od kud nalaziš inspiraciju za kolekcije?

Marija-Izabela: Od svugdje. Nemam problem s inspiracijom. Ponekad imam čak i previše kreativnih ideja.

Koja ti je najdraža kreacija koju si napravila?

Marija-Izabela: Košulja iz nove kolekcije s velikom mašnom. Volim da je odjeća jednostavna, nosiva za svaki dan, ali i da ima poseban detalj.

cle hrvatski modni brend

Što obično klijentice traže kada dođu kod tebe u boutique? Jesu to košulje ili?

Marija-Izabela: Svatko je poseban i ima svoj stil, sviđaju im se haljine, ali da je komad odjeće koji biraju nosiv za zvaki dan i da je u skladu s trendovima, da je komad posebniji. Sviđa im se to što je ručno rađeno i što je hrvatski dizajn.

Kako si se odlučila za ime brenda CLÉS?

Marija-Izabela: Dugo sam tražila ime brenda, kada sam izguglala najljepše riječi na svijetu našla sam CLÉS što znači na fransuskom ključevi i tako sam odlučila da to bude moj simbol sreće i uspjeha.

Odakle inspiracija za passent kombinaciju mama/kćer?

Marija-Izabela: Sviđa mi se kombinacija da mama i kćer imaju slične komade ili da budu slično obučene ili čak isto. U ljetnoj kolekciji odlučila sam napraviti povezanu kombinaciju iz istog materijala, klijenticama se to svidjelo tako da se može naći i u zimskoj kolekciji.