Brunch je obrok koji je kombinacija doručka i večere, a jede se obično kasno ujutro ili rano poslijepodne. Vrlo popularan ležeran obrok koji je bez žurbe ranog doručka ili formalnog ručka. Obično se poslužuje između 10:00 i 14:00.

Najčešća jela koja se nalaze na meniju za brunch su jaja Benedict, omlet, kajgana, avokado tost, dok od pića najčešće se poslužuje mimoza, pjenušac, kava, čaj te sok od naranče.

Odlazak na brunch je super odabir za otići na pauzu za predah od posla, a ovih 5 mjesta ima sjajan izbor za ležeran obrok.

Boogie Lab

Boogie Lab se u kratkom roku popeo visoko na ljestvici kod brzinskog odabira mjesta za ukusan brunch. Atmosfera je ugodna, osoblje ljubazno. Kroasan od badema je najbolji u Boogie Labu. Imaju zaseban menu za brunch, a može se naručiti avokado tost, jaja Benedict, kombinacija kuhane šunke, mariniranog jaja, različitih vrsta sira uz koji dolazi i sourdough kruh.

br00m44

Br00m 44 je simpatično mjesto za brunch te se nalazi na Dolcu. Njihov avokado tost je izvrstan, a u ponudi imaju i kajganu, falafel, te gnudije. 

Salo

Novootvoreni Salo na Opatovini ima šaroliku ponudu s netom ubranim sastojcima iz vrta. Od domaćih štrukli, salenjaka, zlevki u ponudi je također, kruh koji se radi od svježe mljevene pšenice.

Balance Bar

U Balance Baru se za brunch može pojesti avokado tost, omlet, kajgana, jaja Benedict od slanog. Također u ponudi imaju i francuski tost, granole, zobene pahuljice.

Korica

U Korici se može brzinski pojesti i slano i slatko. Od sendviča, kiša, pa sve do kroasana. Može se jesti unutra, ali se može uzeti i za van. Ponuda je raznolika te se znaju imati u ponudi interesantne kolače kao što je Baileys loaf te Red Velvet Cake.

Foto: Pexels, Instagram

Trend: Crop Košulje

Ovo proljeće na redu su crop košulje. Zara ima sjajne modele, a odlične su u kombinaciji sa suknjama i...

Inspiracija: Žuta Manikura

Proljetna manikura je razigrana te odražava i živu energiju sezone. Također uključuje i prozračnije i veselije boje. Žuta boja...