Lago d’Orta je živopisno jezero smješteno u sjevernoj Italiji. Nalazi se zapadno od jezera Maggiore i jedno je od manjih jezera u talijanskoj jezerskoj regiji. Iako je relativno maleno, jezero Orta je poznato po svojoj prirodnoj ljepoti, šarmantnim selima i mirnoj atmosferi.

Lago d’Orta zanimljivosti

Jezero Orta nalazi se u pokrajini Novara, u regiji Pijemont u Italiji. Nalazi se otprilike 80 kilometara sjeverozapadno od Milana  te se prostire na površini od oko 18 četvornih kilometara.

Otok San Giulio

Maleni otok San Gulio se nalazi na jezeru Lago d’Orta do kojeg se može doći brodićem koji vozi svaki dan. Poznat je po srednjovjekovnim građevinama.

lago d orta

Lago d’Orta ima zen atmosferu te je manja gužva nego na drugim jezerima. Idealno je mjesto za odmor, a obližnje planine su idealne za šetnju u prirodnim ljepotama regije. Od sportskih aktivnosti na jezeru Orta moguće je skijanje na vodi, jedrenje, vožnja kajakom te plivanje.

lago d orta jezeero

Regija koja okružuje jezero Orta poznata je po gastronomiji, dobro je i znati da restorani imaju specifično radno vrijeme. U tom periodu mogu se pojesti bruschetti, ili neki drugi sitni zalogajčići. 

U restoranima se mogu  pojesti izvrsna tradicionalna talijanska jela, poput rižota, tjestenina, te se također mogu popiti i lokalna vina. Večera uz slikoviti pogled na jezero je zaista očaravajuća. 

Iako ovo jezero nije razvikano šarmantno je i mirno. Uz bogatu gastronomsku ponudu, te prirodnu ljepotu sjajno je odredište za odmor i relaksaciju.