1.Franca: Kaos i kreacija

Dokumentarac o urednici talijanskog Vogua i njezinom utjecaju na modne editorijale. Franca Sozani radi sve sto je suprotno od marketinških istraživanja tržišta, tvrdoglava i drži se svojih ideja koje rezultiraju ikonskim naslovnicama magazina zadnjih 25 godina. Kaže da radije radi vlastite greške.. Vješto kombinira fotografiju i umjetnost. Bila je jedna od najutjecajnijih urednica u modnom svijetu.

Sva sreća postoje zanimljivi urednici, Anna Wintour u New Yorku i Franca Sozani u Milanu.

Helmut Newton

2.Life of a Star: Alexandar McQueen and I

Alexandar McQuenn je bio jedan od najtalentiranijih dizajnera britanske mode. Neosporan je i epitet koji se veže uz njegovo ime “Kralj britanske mode”. Njegove kreacije su briljantne i uvredljive.

https://www.youtube.com/watch?v=ILnLCIujKd8&t=1488s

3. Madman: The Steve Madden Story

Steve Madden je američki biznismen, dizajner cipela, a njegovu priču možete pogledati u dokumentarcu Madman na Netflixu. Osnivač je epic kompanije čije cipele nose žene u cijelom svijetu.

4. Dior and I

Jedan od najrealističnijih modnih filmova koji prikazuje Rafa Simonsa i njegov kreativan rad za modnu kuću Dior.

5. Yves Saint Laurent: The Last Collection

U 20. stoljeću pariške modne kuće su bile uvijek nazvane po dizajneru. Yves Saint Laurent je bio jedan od posljednjih najboljih dizajnera visoke mode. Dokumentarac prikazuje scene iza kulisa, a za odluku o svakoj kreaciji bila je ključna kreativnost.

Stil je vječan.

Yves Saint Laurent

Foto: Netflix, Video: Youtube