Neke od dobrobiti ispijanja soka od grejpa su to što sadrži visok udio vitamina C koji je važan za zdrav imunološki sustav, zdravlje kože, ali i zacjeljivanje rana. Također pospješuje hidrataciju jer  sadrži vodu koja pomaže u održavanju hidratacije tijela. Može pomoći čak i pri mršavljenju: jer pridonosi smanjenjem apetita i ubrzavanjem metabolizma.  Uz vitamin C sadrži i beta-karoten, koji mogu pomoći u zaštiti tijela od oštećenja slobodnih radikala.

Neka su istraživanja otkrila da redovita konzumacija soka od grejpa može smanjiti rizik od srčanih bolesti i moždanog udara.

Međutim, važno je napomenuti da sok od grejpa može stupiti u interakciju s određenim lijekovima, stoga je važno da se prije konzumiranja posavjetujete sa svojim liječnikom ili ljekarnikom uzimate li neke lijekove. 

grejp
sok od grejpa

Sok od grejpa je vrlo lako za napraviti. Potreban je svježi grejp i ako imate električno cjedilo za agrume može se napraviti vrlo brzo. Za punu čašu soka dovoljan je jedan grejp. Šećer bi bilo poželjno izbjeći, a ako je sok pregorak može se dodati 1 dcl mineralne ili obične vode. 

Citruseta

philips citruseta
Philips

Foto: pexels, elipso.hr