Kineska kuhinja je zaista vrlo jednostavna i raznovrsna. Jela se najčešće sastoje od noodlica (rezanaca), okruglica, te raznovrsnog povrća i mesa. Tradicionalna kineska kuhinja je vrlo popularna, a može se pripremati bez muke i kod kuće. Ako ste gledali neku od popularnih kineskih serija na Netflixu, tada znate da je hrana vrlo bitan dio kineske kulture. Tradicionalna kineska jela su unikatna i vrlo ukusna.

Juha s okruglicama

Drugačiji način pripreme je okruglica je kad se skuhaju u juhi. Juha je najčešće od povrća, ali se može pripremiti i kremasta juha.

Dim sum juha

Juha s rezancima

Juha s rezancima je jedno odKod pripreme juhe s rezancima najbitnije je da se rezanci ubace posljednji kako se ne bi prekuhali. U ovakve juhe se ukuhavaju dugi rezanci koji su od rižinog ili pšeničnog brašna.

Juha s noodlicama

Okruglice

Dumplings, okruglice ili knedle originalno potječu iz Kine. Mogu se servirati pečene ili kuhane. Punjene se mesom ili povrćem. 

Knedlice
Dumplings

Kung Pao piletina

Kung Pao je prženo jelo od marinirane piletina sa čilijem, kikirikijem te povrćem. Prilog uz ovo jelo je riža.

Chow Mein

Chow Mein je tradicionalno kinesko jelo. Ovo jelo sadrži meso najčešće piletina, svinjetina ili junetina, a može biti i u kombinaciji sa škampima. Uz meso dolazi i prepržene povrće želje, mrkva te mladi luk. Rezanci se prvo skuhaju zatim preprže te se dodaju ostali sastojci.

Chow mein

Slatko kisela svinjetina

Slatko kisela svinjetina je jedan od najpoznatijih kineskih jela. Često se služi u restoranima, a način pripreme je vrlo jednostavan. Prvo se preprži mladi luk, zatim se doda slatko kieli umak sve se zamiješa te se zatim doda svinjetina.

slatko kisela svinjetina

Foto: pixels.com