Čaše za šampanjac su dizajnirane tako da oblik čaše  zadrži mjehuriće i aromu, te istovremeno prikazuje boju vina. Poznati brendovi čaša za šampanjac su Riedel, Schoot Zwiesel i Waterford te su prepoznati po kvaliteti, ali i elegantnom dizajnu. Poseban oblik čaše za šampanjac pomaže očuvati mjehuriće, ali i aromu. Vinski stručnjaci preporučaju posebne čaše za šampanjac jer je okus uistinu drugačiji.

case za sapmanjac

Riedel Veloce

Riedel Veloce je čaša za šampanjac koja ima oblik dijamanta koji omogućuje razvijanje spektra aroma. Ovaj oblik čaše omogućuje da se složeni slojevi šampanjca razvijaju, a veći promjer ruba omogućuje njihovo otpuštanje koji se ne postiže uskom čašom. Čaša također uključuje pjenušavu točku koja pomaže u stvaranju mjehurića šampanjca.

Riedel High Performance

Za razvijanje složenijih karakteristika šampanjca potrebna je i čaša koja to omogućuje. Riedel High Performance čaša je nazvana po funkcionalnosti, ali i dizajnu. Jajoliki oblik čaše omogućuje složenim slojevima da se razvijaju u rapsodiju okusa, te omogućuje oslobađanje arome koje se ne mogu postići kod uskih čaša. Ova čaša uključuje pjenušavu točku koja pomaže u stvaranju mjehurića šampanjca.

Riedel Dom Pérignon

Riedel je dizajnirao ovu čašu u simbiozi sa svakom berbom kuće, bacajući svjetlo na posebnost Dom Pérignona. Nepogrešivo vjeran viziji Dom Pérignona, stvara harmoniju, teksturu i završetak. Čaša Dom Pérignon jedinstvena je kreacija izrađena po narudžbi.

Riedel Superleggero

Klasična šampanjska čaša u flute oblika je klasična te je idealna za suhe, lagane i svježe šampanjce, pjenušava vina te prosecco. Tanak oblik je idealan za poticanje perlastog okusa šampanjca te je idealan izbor za elegantnu čašu. Superleggero na talijanskom znači super lagan, a upravo ovaj model od Riedela jedan od šampanjskih čaša koja je izrađena od kvalitetnog stakla.

Waterford

Waterford Lismore Essence je elegantna čaša za šampanjac koja je idealna za posebne prigode i slavlja. Izuzetno elegantna i posebna sa detaljima Lismore dijamanata i klinastih rezova.

Zwiesel

Zwiesel čaša za šampanjac spaja klasičan model s modernim dizajnom te se stvara poseban vizualni doživljaj.

Spiegelau

Spiegelau čaša za šampanjac je klasična čaša te je izvrstan izbor i za prosecco i pjenušava vina.

foto: pexels.com, riedel.com, waterford.com, zwiesel-glass.com, spiegelau.com