Što su sulfati?

Sulfati kao sastojak u šamponima obično su sodium laureth sulfate ili sodium lauryl sulfate.  Nalaze se u šamponima, ali se također mogu pronaći i u gelovima za tuširanje.

Sve više i više se čita etiketa sa sastojcima na poleđini proizvoda, a šamponi bez sulfata su sve popularniji. Upravo ovakva vrsta šampona je pogodna za osjetljivo vlasište, a i za kosu koja je oštećena. Ako duže koristite šampon bez sulfata tada ćete primijetiti da je kosa bujna i sjajna.

Maroccanoil

Maroccanoil je šampon bez sulfata. Obogaćen je arganovim uljem te njegova lagana formula nježno čisti vlasište i jača strukturu kose.

marocan oil
Marocanoil

OGX

OGX šampon je bez parabena i bez sulfata. Jača kosu te hidratizira. Miris kokosa, bijelih bresaka čine kosu mirisnom.

sampon bez sulfata s kokosom
OGX

KEUNE

Keune šampon s keratinom izvrstan je za obnavljanje oštećenu kosu. Čini kosu jačom i sjajnom. Formula sadrži jedinstveni Quat Complex, ali i provitamin B5 koji čini kosu sjajnom i hidratantnom. Ne sadrži sulfate.

sampon bez sulfata keune
KEUNE

LA CROA

La Croa s keratinom izvrsno obnavlja oštećenu kosu. Sadrži ulje argana i keratin. Formula ne sadrži ni parabene ni sulfate.

la croa sampon bez sulfata
La Croa

(MALIN+GOETZ)

Malin+Goetz sadrži amino kiseline i ekstrakt peperminta. Efektivno čisti vlasište. Ne sadrži ni parabene ni sulfate, a ni umjetne mirise.

sampon bez sulfata pepermint
MALIN+GOETZ

OUAI

Ouai je šampon koji hidratizira, ali istovremeno smanjuje naelektriziranost kose. Sadrži ulje avokada. Formula je bez parabena i sulfata.

sampon bez sulfata
OUAI

Foto: theouai.com, marocanoil.com, keune.com, ogxbeauty.com, malinandgoetz.com, lacroa.com