Danas je potrošač više nego ikad suočen s višestrukim izborom proizvoda. Fenomen brze mode kako se to naziva, omogućuje potrošaču skoro svaki tjedan nešto novo. U razgovoru sa trendsettericama pojavilo se pitanje: Ono što danas kupim, sutra više nije u trendu? Nametnuti su izazovi za svakoga, a ponajviše za ljubitelje mode kako kreirati vlastiti imidž ili osobni stil. Određeni elementi vlastitog stila koji su uvijek kao as u rukavu odnose se na to da se odjeća kupuje po vlastitom obliku tijela. Odjeća koja se nosi trebala bi biti udobna, nipošto pretijesna. Neke boje nam bolje stoje radi boje kose ili boje očiju. Kada imamo basic komade koji nam fantastično stoje, tada je lako garderobu nadograditi s nekoliko modnih trendova. Basic komadi kao što su crna viskozna majca, bijela košulja, jeans, haljina na preklop nam mogu biti go to komadi kada se zasitimo trendova ili nam se ne da ništa kombinirati. Kolovoz je kao i svaki, meka za shoppingoholičare, kupuje se što treba i što ne treba. Kada kupujete da li kupujete impulzivno ili imate određeni plan? Idemo u analizu..

Analiza garderobe

Ako stanete ispred svog ormara zaspitate li se: Zašto nemam ništa za obući? Naravno ormar je pun. Pitajte se iskreno, a onda prođite kroz naša pitanja za Analizu garderobe, možda Vam pomogne u slijedećoj shopping strategiji.

 1. Koliko često nosite odjeću koju ne volite?
 2. Zašto?
 3. Znate li koji tip silueta, boje i materijala Vam daje osjećaj samopouzdanja?
 4. Možete li objasniti svoj osobni stil u jednoj rečenici?
 5. Imate li najdraži komad u ormaru za koji dobivate komplimente?
 6. Imate li outfit koji volite (npr. za sport, ležerno druženje, posao)?
 7. Da li možete složiti višestruke kombinacije koje već postoje u vašem ormaru?
 8. Imate li osjećaj da vaše odjevne kombinacije izgledaju bolje na drugima?
 9. Volite li nositi odjeću koju kupujete ili ste kolekcionar trendy komada?
 10. Kupujete li impulsivno ili imate određeni budžet za kupnju?
 11. Ne možete si pomoći kada vidite dobar komad na rasprodaji?

Shopping strategija

Ako ste u skupni potrošača kada kupujete “bila je dobra cijena”, a na kraju se ispostavi da komad odjeće koji ste kupili vam ne stoji dobro i zapravo vam se ne sviđa. Budžet koji ste potrošili vjerojatno je isti onome koji bi potrošili na komad odjeće koji vam se sviđa. Potrebno je razmisliti o komadima koji se kupuju prije same kupnje.

Ako već kupujemo odjeću da bi izgledali sjajno, trebali bi se tako i osjećati. Ponekad je potrebno isprobati različite materijale, a ponekad i komade čije siluete ne bi nikada kupili. Kod kreiranja osobnog stila potrebno je izaći iz zone komfora i biti kreativan. Poigrati se s uzorcima i oblicima, ali je i bitno da kada pogledamo u ormar budemo zadovoljni izborom, kako s ležernim kombinacijama sve do poslovnih kombinacija. Pronađite boje koje vas inspiriraju, siluete u kojima se osjećate samopouzdano. Probajte definirati aktivnosti i prilike za koje trebate outfite. Ako već imate omiljene kombinacije promijenite frizuru ili make up.

Stil jer osobnost nije prva impresija!

Foto:Pexel