Iako se sve više navikavamo na nošenje maski kad izađemo iz kuće i polako prihvaćamo „novo normalno“ za mnoge maske i dalje predstavljaju smetnju u svakodnevnom obavljanju poslova. Ne samo da otežavaju disanje i pričanje već remete cjelokupni izgled outfita te onemogućavaju da se sav trud uložen u kombiniranje ruža s bojom sjenila na očima vidi. Drugim riječima, ne objedinjuju funkcionalnost i estetiku što mnogim modnim entuzijastima stvara blagu frustraciju, htjeli oni to priznati ili ne.

https://www.instagram.com/p/CDWvrlog5xc/

Ovome problemu uspješno je doskočila Olivia Palermo, poznata ličnost u svijetu mode i ikona street style stila. Naime, Olivia se već godinama ističe od ostalih modnihinfluencera po svom jedinstvenom eklektičnom stilu, odnosno, načinu na koji spaja naizgled nespojive odjevne predmete. Tako na primjer, često kombinira vrlo ženstvene elemente s grubljim, strukturanijm i više maskulinim elementima. Osim toga, poznata je i po čestom korištenju uzoraka. Njezine odjevne kombinacije inspirativne su velikom broju pratitelja jer na vrlo uspješan način može integrirati nekoliko različitih uzoraka u jedan outfit, a da to ne izgleda konfuzno ili preglasno.

https://www.instagram.com/p/CDFCTmHgx7S/

Njezina kreativna strana izašla je na površinu i tijekom aktualne pandemije gdje je uspjela svoje originalne, živopisne outfite podići na još jednu razinu tako što je ukrasne marame prenamijenila u maske i samim time ih učinila neizostavnim dijelom cjelokupne kombinacije kao i must have modnim dodatkom. Kao što se može vidjeti na slikama, Olivia ne izlazi iz kuće bez marame koju uvijek koordinira s onime što nosi na sebi. Paleta boja na marami uvijek odgovara paleti boja ostatka kombinacije ili služi kao statement piece. Na svojoj web stranici Olivia piše o ovom trendu koji je započela te objašnjava: „Osmišljavanje outfita vratilo mi je osjećaj normalne rutine u život. Igram se s uzorcima tako da odaberem maramu koja je sličnih tonova i nadovezuje se na barem jedan komad odjeće koji nosim. Uz to, odaberem torbu neutralnije palete boja s eventualno nekim živopisnim detaljem.“

 Također, na svom instagram profilu Olivia je nedavno podijelila i tehniku, odnosno način, na koji veže marame koje nosi te otkrila da ispod marame zapravo uvijek nosi običnu masku koju strateški sakrije maramom i sunčanim naočalama.

„Maske su dio naše budućnosti, moramo ih prihvatiti i prilagoditi sebi.“ –

Olivia Palermo

Autorica članka: Ines Kajdiž

Foto:Instagram