Ovan je prvi znak zodijaka. Predstavlja rođenje. Mora uvijek biti prvi. Kada osoba u znaku ovna ima ideju probudit će vas ranom zorom bez ustručavanja. Ima savršen osmijeh i favorizira one koji zadovoljavaju njegove potrebe. Apsolutno je nesvjestan neprijatnosti koje urokuje. Njegova naivnost ublažava njegovu agresivnost. Kod osobe u znaku ovna nema ništa skriveno, kakv je na prvi pogled takav i je. Ranjiva, ali ne i bespomoćna. Njegovo držanje reflektira samopouzdanje. Ovan je vatreni znak zodijaka na koji se uvijek može računati. Ima prodoran pogled i iskren je. Osoba u znaku ovna ne voli dobivati naredbe, a kao odgovor na naredbe može biti: “Kako želiš ne, brzo ili sporo?”

Muškarac u znaku Ovna

Muškarac u znaku ovna je prepun ideja i kreativne energije. Nestrpljiv, samopouzdan, uvijek ispred drugih, a ponekad i i spred samog sebe. Darežljiv je, no može biti i netolerantan, sebičan i zahtjevan. Ne voli igrice. Direktan je u svim pristupima, kako u poslu, tako i u ljubavi. On je taj koji mora ostvariti prvi kontakt, mora biti vođa, u suprotnome gubi interes. Od žene očekuje da bude ženstvena, a u isto vrijeme pomalo muškobanjasta.

Žena u znaku Ovna

Žena u znaku ovna si sama otvara vrata. Sve što netko može, ona može bolje. Obući će si sama kaput, borit će se sama u svojim bitkama, privući će si sama stolicu, zapaliti će si sama cigaretu bez pomoći od strane muškarca. Najbrži način za napraviti nešto je kad to napravi sama. Naravno loše utječe na fragilan ego od muškaraca. Žena u znaku ovna prva poduzima akciju, to uključuje i romantične odnose.