Osobu u znaku bika uvijek možete prepoznati po snažnom i tihom stavu. Sve dok ga ne upoznate bolje najduži odgovor u razgovoru mogu biti da, ne i hvala. Tipičan bik se kreće s namjerom i govori štedljivo. Nemojte ga uznemiravati i on će biti zadovoljan. Može se duriti kada stvari nisu po njegovom, ali nije nervozan. Kalkulira kao munja, međutim odluke koje donosi su pažljive i spore. Njegove akcije su predvidljive, a karakter jak. U poslu sluša pažljivo, a dokumente potpisuje tek onda kada se odluči za pravi potez. Osoba u znaku bika žuri polako. Nije baš za nagle promjene i više voli ostati doma, nego izlaziti.

Muškarac u znaku Bika

Spor je u akcijama, ali j epažljiv. Senzibilan, praktičan i odlučan su karakteristike koje krase muškarca u znaku bika. Njegova senzualna priroda kod suprotnog spola voli fine parfeme, lijepu njegovavu kosu i kožu. Voli skupe restorane i nikad ne zaboravlja godišnjice. Muškarac u znaku bika voli žene koje su ženstvene, nježne i elegantne. Poštuje žene koje su inteligentne. Ljubav koju daje je jednostavna i iskrena.

Žena u znaku Bika

Ima snažan karakter, neodoljiv šarm. Osobine kao što su iskrenost i ženstvenost karakteristike su za ženu u znaku bika. Može pokazati indiferentnost prema neprijateljima, ali prema prijateljima je lojalna bez obzira na uspone i padove.Um joj je praktičan. Voli umjentnost i glazbu.