Ako ste mislili da je nemoguće i da vam je potrebno 10 000 pratitelja kako bi mogli imati link na koji vaši pratitelji mogu kliknuti, i nije baš. Ako želite pronaći način kako povećati posjet na web stranicu potrebni su vam linkovi na koje se može kliknuti. Postoji nekoliko trikova kako možete napraviti objavu na Instagramu na koju možete staviti link, a da vaši pratitelji kliknu na njega. Radi se o slijedećem:

IGTV

Potrebno je napraviti video za IGTV u trajanju od jedne minute. Možete staviti samo fotku s naslovom ili snimiti kratki video.

U opisu napišite KLIKNITE OVDJE za članak, na primjer i dodajte strelicu prema dolje, zatim ispod opisa kopirajte željeni link.

  • obavezno napomenite na primjer klik na poveznicu ili slični CTA, to jest call to action kako bi vaši pratitelji razumjeli o čemu se radi.

Kada vaši pratitelji kliknu na IGTV vidjet će jasne upute što, gdje i kako, a vi ćete dobiti veći pregled na primjer članka, videa ili slično.

LATER link in bio

Later je platforma za planiranje kalendara objava za Instagrama, ali i kreiranja linka na koji se može kliknuti. Radi se o linku koji se nalazi u opisu profila. Potrebno je napraviti korisnički profil te povezati s korisničkim računom od Instagrama.

Kliknite na linkin.bio.

Tada vam se otvori vaš Instagram Feed sa fotografijama. Potrebno je kliknuti na fotografiju te dodati link na koji želite da se klikne.

Na primjer na našem Instagram profilu u opisu profila možete vidjeti link na Later platformu.

Klikom na taj link otvara se galerija sa slikama, te kada kliknete na željenu fotografiju direktno vas vodi na članak.

Zgodno zar ne?